Paytenovu akviziciju kojom je Grupa osnažila svoju poziciju u europskoj payment industriji proveo je tim pod vodstvom lokalnog stručnjaka Damira Čauševića iz Monrija.

 

Payten je akvizirao portugalski fintech Ifthenpay, renomiranu platnu instituciju s licencom Središnje banke Portugala. Ovom akvizicijom Payten Grupa jača svoju prisutnost u europskoj payment industriji i otvara nove mogućnosti za rast i suradnju s članicama Grupe.

Tvrtka Ifthenpay pruža rješenja za online plaćanja za više od 25.000 portugalskih trgovaca, a svojim ulaskom u Payten Grupu otvara si nove perspektive za daljnji razvoj i proširenje poslovanja. Payten je vođenje nove akvizicije važne za osnaživanje svoje pozicije u europskoj payment industriji povjerio lokalnom stručnjaku, Damiru Čauševiću iz Monri Paymentsa.

Komentirajući ovo spajanje, Čaušević je izjavio: „Akvizicijom Ifthenpaya, Payten Grupa dodatno je osnažila svoj položaj u europskoj payment industriji, te otvorila mogućnosti za ubrzano širenje svog poslovanja na nova tržišta. S druge strane, za Ifthenpay ova je akvizicija značajna jer im omogućuje da korištenjem Paytenovog portfelja prošire svoju lepezu proizvoda. Moram istaknuti da sam iznimno ponosan na predan rad cijelog Monrijevog tima na ovoj akviziciji, tijekom koje smo stekli duboko razumijevanje Ifthenpayovih izvrsnih poslovnih praksi. To stečeno znanje svakako ćemo primijeniti i lokalno, kako bismo svojim klijentima pružili još bolje usluge“.

Suosnivači Ifthenpaya, Filipe Moura i Nuno Breda, istaknuli su kako su u Paytenu prepoznali iste kvalitete koje njeguju u Ifthenpayu.

„U Paytenu nalazimo isti DNK i način razmišljanja. Obje tvrtke čvrsto vjeruju u kreiranje vrijednosti našim klijentima i zajedničkom rastu“, objasnio je Moura.

“U Paytenovoj obitelji Ifthenpay će dobiti konkurentsku prednost i priliku da proširimo naša rješenja za digitalno plaćanje diljem svijeta”, rekao je Breda.

Payten Grupa specijalizirana je za razvoj sigurnih i inovativnih platnih rješenja na tržištima 24 zemalja diljem svijeta. Kao član Payten Grupe, Monri Payments je u Hrvatskoj u segmentu kartičnih plaćanja tijekom 2022. godine obradio više od 130 milijuna kartičnih transakcija, tj. svaku petu transakciju u bezgotovinskom prometu. U istom periodu, Monri je proveo svaku treću kartičnu transakciju u Hrvatskoj na fizičkim platnim mjestima.

Monri Payments danas na hrvatskom tržištu ima više od 12.000 POS terminala. Zahvaljujući svojim PCI P2PE i PCI DSS L1 certifikatima, Monri je jedina domaća payment tvrtka koja trgovcima na fizičkim i internetskim prodajnim mjestima može ponuditi najviši sigurnosti standard u kartičnom plaćanju.

Picture shows a handshake with the text underneath

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)