(Na fotografiji gore: Robert Penezić, član uprave (desno) s Azemom Husrepom (u sredini) i Damirom Čauševićem (lijevo), suosnivačima Monri Paymentsa.)

 

Tvrtka Monri dobila je PCI P2PE certifikat, najviši sigurnosni standard u kartičnom plaćanju u trgovinama. Riječ je o certifikatu koji se odnosi na point-to-point enkripciju u kartičnom plaćanju putem POS terminala, a jamči neprobojnu razinu sigurnosti provedenih transakcija od mogućeg hakiranja ili krađe podataka. Monri je tako postao prva kompanija u ovom dijelu Europe koja se može pohvaliti ovim certifikatom.

Kao pružatelj usluga procesiranja kartičnih transakcija, Monri veliki naglasak stavlja na sigurnost te su stoga i krenuli u zahtjevni proces certifikacije po PCI P2PE standardu. S većim brojem transakcija raste i opasnost kompromitacije te je ova razina zaštite primarno usmjerena na velike trgovačke lance koji podilaze većim regulatornim i sigurnosnim zahtjevima. Uz podizanje razine sigurnosti za svoje kupce, trgovci će uvođenjemMonrijevog P2PE rješenja smanjiti opseg svojih regulatornih obveza. Neke procjene govore o smanjenju od čak 70% redovitih sigurnosnih procesa i procedura koje zahtijevaju banke i kartične kuće.

Naši su trgovci navikli na visoke standarde usluge i zaštite koju im pružamo, a novi certifikat omogućuje nam da se popnemo još jednu stepenicu više. Sad se nalazimo u društvu od tek stotinjak tvrtki u cijelom svijetu koje mogu ponuditi najvišu razinu enkripcije kartičnih podataka svojim partnerima. Monrijevo je rješenje potvrđeno najvišim standardom na globalnoj razini, što otvara mogućnost i bilo kojem trgovcu na svijetu da u svoje poslovanje uvede naš proizvod“, izjavio je Damir Čaušević, generalni direktor Monri Paymentsa.

Trgovci koji primaju kartična plaćanja implementiranjem Monrijevog P2PE rješenja kupcima pružaju najvišu moguću zaštitu i u najprometnijim razdobljima godine, kao što su nadolazeći blagdani. Plaćanje na POS terminalima koji imaju novu razinu zaštite sprječava da podaci o kartici u čitljivom tekstu budu prisutni u sustavu ili mreži trgovca gdje su izloženi opasnosti u slučaju povrede podataka, pojašnjava direktor za tehnologiju u Monriju Azem Husrep.

„U razvoj projekta za PCI P2PE certifikaciju uložili smo preko godinu dana i više od 240.000 eura. Ovako zahtjevan projekt ne bi bilo moguće izvesti bez talentiranog internog kadra na koji sam posebno ponosan. Naši su zaposlenici uložili značajne napore u pripremu projekta i softverski razvoj, kao i u iznimno zahtjevnu proceduru certificiranja“, dodao je Robert Penezić, direktor Monrija za Hrvatsku.

Monri Payments svojim rješenjima za kartična plaćanja na POS terminalima u trgovinama i na web-shopovima štiti svaku petu transakciju u Hrvatskoj. Osim procesiranjem kartičnog plaćanja, tvrtka se bavi i proizvodnjom programa za fiskalne blagajne i poslovanje usmjerene na ugostiteljstvo i trgovine, a posluje na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Rumunjske, kao i u nekoliko zemalja izvan regije. Implementacijom novog sigurnosnog standarda otvaraju prostor za daljnje širenje na globalno tržište.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)