– Evo ga gospođo, klima radi k’o nova!
– Odlično! Koliko sam dužna?
– 50 eura.
– Primate kartice?
– Ne, nažalost, ne primam kartice.
– Pa kak?
– Pa tak.
– Pa šta ću ja sad, nemam gotovine. Ništa, pričekajte, moram otići do bankomata.

Ovo je dio scenarija videa u režiji Newsbara kojim se prikazuje česta situacija većine majstora i servisera, a čiji problem rješava naša Start mobilna blagajna. Zvuči poznato? Pogledajte cijeli video na kraju teksta!

Bakica je postala zvijezda na TikToku

Start se, osim u slučaju popravaka klima kao u videu, može koristiti i za druge vrste majstora i servisera, za plaćanje raznih usluga poput šminkanja, masaže ili frizure, za naplatu skakanja po trampolinu ili iznajmljivanje bicikala, pedalina i ležaljki, naplatu usluge dostave ili vožnje. Start je jednostavna blagajna koja se može koristiti i u prodaji, npr. sladoleda, palačinki ili fritula – za sve objekte kojima ne vode robno-materijalno poslovanje i stanje skladišta kroz blagajnu.

 

Kako bismo na najbolji način upoznali poduzetnike s Monrijevim proizvodom, snimanje videa prepustili smo kreativnoj Newsbar ekipi. Zahvaljujući iskustvu s pretakanjem stvarnih životnih priča u šaljive scenarije Newsbar je odmah odgovorio s nizom različitih ideja, jer, situacija u kojoj se lovimo po džepovima i nespremni tražimo gotovinu nešto je s čime se svi možemo poistovjetiti.

Vlado Lucić, NewsBarov producent i redatelj, izjavio je:

Iznimno smo sretni što su se mnogi prepoznali u ovom videu s humorističnim tvistom koji se dogodio u spoju zauzetog majstora i bakice u mirovini koja ima svoje vrijeme svijeta. Štoviše, komentari na video su iznimno pozitivni, a nerijetko nam se javljaju i korisnici i potvrđuju da su se i sami našli u takvoj situaciji, ili nam prepričavaju još otkačenija iskustva!

 

Zanimljivo je za dodati kako smo reklamu snimali baš na dan kada je u Zagrebu bilo 37 stupnjeva, tako da smo scenu u kojoj majstor pali/gasi klimu odlučili snimati s daljinskim bez baterija, jer smo se bojali kvara na klima uređaju i činjenice da će netko stvarno morati ići do bankomata ukoliko pravi majstor ne bude primao kartice.

 

Koliko je u Newsbarovom videu dobro prepoznat česti problem na terenu svjedoče komentari na društvenim mrežama u kojima je vidljivo da su se mnogi prepoznali u ulozi servisera kojem je klijentica zadala muke. ‘Jedna od boljih reklama, dobro sam se nasmijala’, ‘Jozo, kume ne daj da te vozaju’ i slično.

Doseg videa nadmašio je sva očekivanja, i na Monrijevim društvenim mrežama (Facebook, Instagram) i YouTube kanalu na kojem duža i kraća verzija videa trenutno broje više od 560 tisuća pregleda. Jako nas veseli i činjenica da je video za Start najgledaniji video i na Newsbarovom TikTok profilu s fantastičnih milijun pregleda!

 

Startanje s kartičnom naplatom nikad nije bilo jednostavnije

Start je fiskalna blagajna i POS uređaj u jednom. Osim gotovine, Start u suradnji s PBZ Cardom i nexijem omogućuje i naplatu karticama, s kamatom već od 1,5% po transakciji. Kartična naplata uvodi se brzo i jednostavno, bez otvaranja dodatnih bankovnih računa. Vaša se zarada isplaćuje na postojeći račun u bilo kojoj banci u Hrvatskoj. Start dobivate spremnog za primanje kartica, ali naknadnu plaćate samo kad naplaćujete karticama.

Monri nudi fleksibilnost i u vremenu korištenja blagajne, to jest, blagajna se može kupiti ili iznajmiti, s tim da najam može biti dugoročan ili kratkoročan.

Start mobilna blagajna može izdavati i R1 račun, a imate li klijente koji ne žele papirnati račun, uz Start možete poslati račun e-mailom.

U slučaju da su usluge ili proizvod koji prodajete višeg cjenovnog ranga moguće je i dodavanje plaćanja na rate kao dodatne opcije na blagajni.

Start možete koristiti na bilo kojoj lokaciji gdje postoji pouzdana Wi-Fi mreža, a nalazite li se negdje gdje se ne možete osloniti na Wi-Fi možete koristiti SIM karticu bilo kojeg operatera.

Više o Startu pročitajte OVDJE ili se javite na start@monri.com!

Pogledajte Newsbarov VIDEO s bakicom u kojem su se prepoznali mnogi majstori i serviseri: