Član 1.

Organizator nagradnog natječaja pod nazivom “Monri vas vodi na Sarajevo Film Festival!” (dalje: Organizator) je Monri Payments d.o.o., ul. Džemala Bijedića br. 2, Sarajevo, 71120 Novo Sarajevo, matični broj: 4202497730003. Osoba koja se prijavljuje za učešće na Natječaju se u tekstu navodi kao Učesnik. Takmičenje nije ni na koji način povezano, sponzorirano ili promovirano od strane bilo koje društvene mreže spomenute u ovim pravilima.

Član 2.

Natječaj se održava u periodu od 9.8.2022. u 17:00 sati do 14.8.2022. u 17:00 na Facebook stranici.

Član 3.

Pravo sudjelovanja u Natječaju imaju sve fizičke osobe sa prebivalištem u Republici Hrvatskoj i Federaciji Bosne i Hercegovine, starije od 18 godina na dan početka ovog Natječaja. Zaposleni u Monri Payments d.o.o. i Interart Media nemaju pravo učešća u nagradnom natječaju, kao niti niti članovi njihovih užih porodica, niti bilo koja druga osoba koja je učestvovala u pripremi ovog nagradnog Natječaja.

Maloljetnici nemaju pravo učešća u Natječaju. U slučaju da se, uprkos ovim Pravilima, maloljetna osoba prijavi za učešće na Natječaju, a naknadnom provjerom podataka utvrdi se da ne ispunjava starosnu odredbu iz ovog člana, njegov rezultat će biti proglašen nevažećim i nagrada će biti pripala sljedeći najbolje plasirani punoljetan Učesnik.

Član 4.

Za učešće u Natječaju morate ostaviti odgovor na nagradno pitanje u komentaru objave nagrade. Svaki Učesnik može ostaviti samo jedan odgovor na nagradno pitanje u komentaru objave nagrade tokom cijelog trajanja Natječaja.

Svaka upotreba lažnih ili duplih profila ili opravdana sumnja u njihovo postojanje biće sankcionisana eliminacijom Učesnika iz Natječaja. Organizator ne može znati koji će osobni podaci biti prenijeti na društvene mreže, niti na koji način i u kojoj mjeri će te podatke koristiti ista ili treća lica. Učesniku se preporučuje da se upozna sa pravilima zaštite podataka na navedenim društvenim mrežama.

Član 5.

Učesnik mora biti jedini i isključivi nosilac autorskih prava na dostavljeni tekst. Učesnik garantuje da dostavljeni tekst ne krši autorska i druga prava trećih lica.

Učešćem u Ntječaju, Učesnik kao autor dostavljenog teksta bezuslovno prenosi na Organizatora ekskluzivno pravo da isti koristi u promotivne svrhe brenda Monri, bez potrebe navođenja imena autora, a to je neograničeno vremena, prostora, medija i sadržaja, a bez posebne naknade autoru osim nagrade na koju ima pravo ako je pobjednik Natječaja. Učesnik daje saglasnost Organizatoru da ovo pravo prenese na treća lica po osnovu svog prava iskorišćavanja iz ovog člana u istom obimu.

Član 6.

Cilj Natječaja jest odabrati dva najkreativnija odgovora Učesnika na nagradno pitanje i nagraditi ih. Takmičenje se sastoji od jednog kruga koji traje 5 (pet) dana u vremenskom periodu u skladu sa članom 2. ovih Pravila. Po završetku takmičenja, tročlani žiri bira pobednika natječaja, a biće nagrađena ukupno dva (2) učesnika.

Žiri se sastoji od sljedećih članova:

 • Ena Hodžić, Senior Digital Marketing Specialist, ASEE
 • Ivana Gutierrez, PR & Marketing Specialist, ASEE
 • Lucija Relić, Social Media Manager, Interart Media

Ocjenjivanje će se obaviti najkasnije 2 (dva) radna dana po završetku natječaja, a pobjednici će biti objavljeni u komentaru na Facebook stranici najkasnije u roku od 3 radna dana nakon završetka žirianja.

Nagrade:

Nagradni fond uključuje:

 • 1 x 2 ulaznice za film Sretno, Leo Grande na Sarajevo Film Festivalu
 • 1 x 2 ulaznice za film Zalazak sunca na Sarajevo Film Festivalu

Vrijednost jednog para ulaznica – Sretno, Leo grande 25 KM, Zalazak sunca 20 KM

Ukupna vrijednost nagradnog fonda – 35 KM

Jedan učesnik može osvojiti najviše jednu nagradu.

Učesnik nema pravo tražiti drugačiju nagradu od one koja je ovdje navedena. Nagrada nije zamjenjiva za novac, druge proizvode ili usluge. Organizator je dužan da u roku od 60 radnih dana obezbijedi nagrade za Učesnike. Prijemom nagrade od strane Učesnika prestaju sve obaveze Organizatora prema njemu po osnovu ovog nagradnog natječaja.

Član 7.

Organizator će pregledati sve prijavljene komentare i zadržava pravo da diskvalifikuje registrovane Učesnike u bilo kom trenutku ako:

 • Učesnik krši Pravila;
 • Učesnik ne odgovori na upit Organizatora u roku od 24 sata ili ostavi netačne lične podatke ili iz nekog drugog razloga nije moguće stupiti u kontakt sa njim;
  tekst nije u skladu sa temom Natječaja;
 • Učesnik koristi lažni profil da ostavi komentar. Svi profili za koje se osnovano sumnja da su kreirani isključivo u svrhu ulaska u Konkurs smatraće se lažnim profilima;
 • Prijavljeni komentar je uvredljivog ili vulgarnog sadržaja, spominju se ili prikazuju javne ličnosti ili tekst na bilo koji način predstavlja sadržaj koji nije u skladu sa zakonom.

 

Član 8.

Organizator zadržava pravo da prekine Konkurs, u slučaju nastupanja okolnosti za koje Organizator nije odgovoran, odnosno koje nije mogao predvidjeti, spriječiti, otkloniti ili izbjeći, u kom slučaju se oslobađa svih mogućih obaveza prema Učesnik. Organizator ne snosi odgovornost za tehničke probleme ili greške u unosu podataka i druge razloge koji su van kontrole Organizatora. Učesnik koji učestvuje u Konkursu prihvata prava i obaveze iz Pravila.

Organizator zadržava pravo izmjene Pravila, o čemu će svi Učesnici biti blagovremeno obaviješteni objavom na stranici Facebook stranici.

U slučaju spora između Organizatora i Učesnika nadležan je Općinski sud u Sarajevu.

 

Član 9.

Ovo takmičenje ni na koji način nije povezano, promovirano ili sponzorirano od strane Facebooka. Vaše podatke, koje dajete isključivo za potrebe pune funkcionalnosti ovog natječaja, dajete Monri Payments d.o.o., a ne Facebooku.

Napominjemo da je Facebook javni prostor i objavljivanje bilo kojeg sadržaja (uključujući fotografije) može predstavljati narušavanje privatnosti kako učesnika konkursa tako i trećih strana. Ukoliko učesnici konkursa objave bilo kakav sadržaj/fotografiju na našoj stranici, smatrat ćemo da su ga objavili dobrovoljno i Monri Payments d.o.o. nije odgovoran za njihov sadržaj, niti za zloupotrebu takvog sadržaja od strane bilo koje treće strane.

Također, ako su učesnici objavili bilo kakav sadržaj na našoj Facebook stranici (uključujući fotografije, tekstualne poruke, komentare, bilo kakve lične podatke, itd.) smatrat ćemo da imaju sva potrebna ovlaštenja za postavljanje takvog sadržaja. Ovakvom objavom učesnici konkursa daju našoj kompaniji dozvolu da koristi kompletan objavljen sadržaj u marketinške i bilo koje druge komercijalne svrhe i istovremeno se odriču svih materijalnih i svih drugih prava koja im po tom osnovu pripadaju.

 

Član 10.

Učešćem u ovom konkursu, učesnici su saglasni da Organizator prikuplja, obrađuje i objavljuje njihove lične podatke koje su učesnici sami dali u ovom konkursu (kao što su ime, adresa, e-mail adresa, slika i sl.) i da ih koristi za marketinške svrhe i promotivne svrhe, isključivo vezane za ovaj nagradni konkurs, u svim medijima.

Učesnik može u svakom trenutku povući svoju saglasnost za obradu ličnih podataka pismenim putem na adresu Organizatora. Lični podaci učesnika nagradne igre će se čuvati 120 dana nakon završetka nagradne igre, nakon čega će biti uništeni, osim ličnih podataka potrebnih za proglašenje dobitnika tombole i ličnih podataka. Lični podaci dobitnika mogu se podijeliti s pružaocima poštanskih ili kurirskih usluga u svrhu dostave nagrada.

 

Službenik za zaštitu podataka

U slučaju bilo kakvih pitanja u vezi sa obradom Vaših ličnih podataka i ostvarivanjem prava, možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka putem kontakta.

e-mail: marketing@asseco-see.hr

Ukoliko sumnjate na povredu u vezi sa zaštitom Vaših ličnih podataka, imate pravo podnijeti žalbu Agenciji za zaštitu ličnih podataka.

 

U Sarajevu, 9. avgust 2022.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)